Hoe kies je de juiste kleur koffiekopjes?

Mooie koffiekopjes kunnen niet ontbreken in je interieur, tegenwoordig zijn ze in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Vroeger waren ze vooral verkrijgbaar in effe kleuren, maar nu worden er ook allerlei kleuren gecombineerd in het design van het koffiekopje. Kortom, gekleurde koffiekopjes zijn helemaal hip en het kan niet gek genoeg zijn.

Hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van gekleurde koffiekopjes:

 

1. Één of meerdere kleuren

Er zijn verschillende soorten gekleurde kopjes. Een belangrijk verschil is of je alle koffiekopjes in één dezelfde kleur wil hebben of dat je voorkeur uitgaat naar elke kopje een eigen kleur. Meestal worden koffiekopjes verkocht in een set van zes.

Alle kopjes in dezelfde kleur geeft wat meer rust en dan is het ook makkelijker om een kleur te kiezen die bij je interieur past (zie volgende punt). Als je allemaal verschillende kleuren kiest, kan het wat drukker ogen.

Daarnaast zorgen meerdere kleuren juist voor veel gezelligheid in je huis. Tegenwoordig zijn veel verschillende kleuren in het interieur helemaal hip, dus kan dit ook zeker bij je koffiekopjes en servies.

Hier vind je overzicht van alle gekleurde kopjes 

Het voordeel van verschillende kopjes is dat je makkelijk kan onthouden wie welk kopje had als er visite is.

 

2. Passen de kleuren in je interieur

Een andere overweging die je kan meenemen om nieuwe koffiekopjes te kopen is te kijken of het in je interieur past. Drink je vaak koffie aan de eettafel? Kijk dan of de kleur(en) van je koffiekopjes mooi staan bij de kleur en het materiaal van je eettafel. Doe je dit liever op de bank en aan je salontafel? Bekijk dan hoe de kleuren in die hoek van je huis staan.

Je koffiekopjes kunnen ook een uitgelezen kans zijn om een extreme kleur combinatie te kiezen qua design en daarmee echt op te vallen. Je bezoekers zal dit zeker opvallen, met als resultaat een mooi compliment.

 

3. Effen kleuren of een design

Koffiekopjes zijn er in allerlei kleurcombinaties te krijgen. Om te bepalen welke je mooi vindt kan het helpen om te bedenken of je een effen design wil of liever een patroon. Het design kan zijn een streep op het kopje zijn in een andere kleur of een heel patroon op het kopje. Je kan hier binnen weer kiezen voor een set van koffiekopjes met allemaal hetzelfde design of waarin elk koffiekopje een uniek design heeft.

 

4. Passen de kleuren bij je overige servies

Nieuwe koffiekopjes zijn voor de meeste mensen een uitbreiding op het al bestaande servies. Het kan zeker het overwegen waard zijn om te kijken welke kopjes en borden je al in huis hebt en of je nieuwe kopjes daar goed bij staan.

Het kan mooi staan om kopjes te kiezen die dezelfde kleur (stijl) hebben als je servies. Of juist te gaan voor een totale andere kleurcombinatie waardoor ze extra opvallen. Koffiekopjes worden ook vaak gebruikt los van het overige servies en zij daarom bij uitstek geschikt om een unieke kleur te hebben.